Gjatë rasteve të pandemive si kjo e COVID-19 organizatat me bazë në komunitet kanë një rëndësi të veqantë. Ashtu u shpreh edhe dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, drejtor gjenaral i organizatës botërore  të shëndetësisë WHO, i cili falenderoi YMCA për punën e tyre në përkrahje të komunitetit në cdo vend të botës.

https://www.ymca.int/message-from-who-director-general-dr-tedros-adhanom-ghebreyesus/?fbclid=IwAR2K6dhMrXEs_zFMCqRd3f-YLGDOtW6WaPR1jBgtHQsPvFlf6-CchaEGnnk

YMCA në Kosove është përfituese e skemës së granteve nga thirrja e dytë “GrassRoots Action Support-GRAS” të financuara dhe të mbështetura nga Zyra e Bashkimit Evropian në Kosovë , ku gjithashtu është duke treguar një sukses të madh në implementimin e aktiviteteve të tyre.

Nëse dëshironi të dini më shumë për punën e YMCA ne Kosovë, ju mund të shikoni linkun në vazhdim:  https://www.ymcakosovo.com/mycommunity